Design eetkamerstoelen

Bekijk hier de design eetkamerstoelen top 20. Dit zijn de beste eetkamerstoelen die ooit zijn gemaakt!

Deze top 20 is een selectie uit de designstoelen top 100 van designstoelen.org. In de top 100 staan niet alleen eetkamerstoelen, maar ook fauteuils,

Design eetkamerstoelen De eetkamerstoel is een apart segment design stoelen. Vaak denk je bij een design stoel niet direct aan een eetkamerstoel. Toch als je deze website bekijkt, dan kun je concluderen dat eetkamerstoelen een belangrijke rol spelen binnen de designwereld.
Louis Ghost stoel Philippe Strack

Louis Ghost eetkamerstoel van Philippe Strack.

De eetkamerstoel is door veel ontwerpers geprobeerd te perfectioneren. Vaak had de ontwerper een sociaal doel in zijn achterhoofd, om een zo goedkoop mogelijke stoel, met een zo groot mogelijk comfort te ontwerpen.Sommige design eetkamerstoelen zijn echt ontworpen als een luxeproduct. Anderen zijn ontworpen met functionaliteit als hoofddoel, maar zijn langzaamaan uitgegroeid tot designklassiekers. Je ziet dat veel van dit soort modellen in de loop der jaren wel geüpdatet zijn om aan de standaarden van de top-designmerken te voldoen.

De vroegste design eetkamerstoel uit onze design stoelen top 100 is van Michael Thonet. Hij zocht naar de perfecte techniek om hout te buigen, en zo een goedkope comfortabele eetkamerstoel te ontwikkelen. Robin Day ontwikkelde in de jaren ’60 de ultra-goedkope polyprop stoel. Tegenhangers daarvan in onze top 100 zijn bijvoorbeeld de hypermoderne Magic stoel van Ross Lovegrove uit 1997, of de elitaire Roquebrune stoel van Eileen Gray.

Magic stoel Ross Lovegrove

De Magic stoel van Ross Lovegrove (bron: MoMA.org).